Elżbieta Kiewnarska
Książki autorstwa Elżbieta Kiewnarska
Elżbieta Kiewnarska
Potrawy z cielęciny
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby …
Elżbieta Kiewnarska
Drób. Sposoby przyrządzania
Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na …
Elżbieta Kiewnarska
Sałaty i sałatki
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych oraz łatwych sałat i sałatek. W poradniku znajdziemy przepisy …
Elżbieta Kiewnarska
Zimne przekąski. Praktyczne przepisy
Zimne przekąski - praktyczne przepisy zimnych potraw i tartynek, mających zastosowanie przy śniadaniach, kolacjach, herbatkach i tym podobnych przyjęciach. Zawarte …
Elżbieta Kiewnarska
100 postnych i jarskich dań
Broszura zawierająca 100 dań postnych i jarskich, wybranych i ułożonych przez autorkę. Znajdą się tu przepisy mniej znane ówczesnym paniom …
Elżbieta Kiewnarska
Domowe wędliny E. Kiewnarska
Domowe wędliny. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa. 40 staropolskich przepisów na różne sposoby przygotowywania wędlin i wszelakich mięs. Są tu …
Elżbieta Kiewnarska
Potrawy z ryb E. Kiewnarska
Reprint z oryginału z 1929 roku z 84 przepisami na przyrządzanie ryb i sosów. Autorka ograniczyła się do najbardziej typowych …
Elżbieta Kiewnarska
Nalewki i likiery E. Kiewnarska
Nalewki i likiery - Elżbieta Kiewnarska Reprint broszurki z 1928 roku zawierający 76 przepisów do przygotowania różnych napojów alkoholowych. Zawarte …
Elżbieta Kiewnarska
Potrawy z kasz i mąki
Reprint broszurki z 1931 roku, zawierający przepisy na dania mączne ( np. klusków, pierogów, makarony), potraw z różnych kasz polskich …
Elżbieta Kiewnarska
Zupy i sosy
Wznowienie oryginału z 1929 r., na temat przyrządzania zup i sosów. W broszurce znajdują się praktyczne rady i przepisy, jak …
Elżbieta Kiewnarska
Kuchnia powojenna przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych
Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej …
Elżbieta Kiewnarska
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć
Zwierzyna — przeważnie przedmiot zbytku w mieście — w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany …