Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Książki autorstwa Magdalena Kasprzyk-Chevriaux


Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej wyd. 3

„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym …

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o …

Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej

?Kapłony i szczeżuje? to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym …