Dania z owoców dobra kuchnia
Autor: Jolanta Bąk
Wydawca: Dragon
Lato przynosi nam prawdziwe bogactwo owoców. Każdy doskonale wie, że owoce należy jeść dla zdrowia i urody, dlatego warto także wiedzieć, w jaki sposób można wykorzystać dary natury. Z owoców można przyrządzać nie tylko ciasta i desery - ich zastosowanie jest ogromne.
Lato przynosi nam prawdziwe bogactwo owoców. Każdy doskonale wie, że owoce należy jeść dla zdrowia i urody, dlatego warto także wiedzieć, w jaki sposób można wykorzystać dary natury. Z owoców można przyrządzać nie tylko ciasta i desery - ich zastosowanie jest ogromne. Przedstawiono przepisy na przekąski z owocami, słodkie, ale także wytrawne zupy, a nawet dania mięsne z dodatkiem owoców, które uszlachetniają smak potraw. Wielką zaletą owoców jest to, że zazwyczaj nie wymagają długotrwałych zabiegów kulinarnych. Warto też pamiętać, że gotowanie może być świetną zabawą, zbliża ludzi i pozwala na wspólne spędzanie czasu. A przygotowane razem posiłki często smakują lepiej niż w najbardziej eleganckiej restauracji.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.