Druga książka Mieszu, mieszu. 365 dni z włoską kuchnią Emiliano
Autor: Emiliano Castagna
Wydawca: Pascal
Mieszu, mieszu wraca – ale z czymś zupełnie nowym!Druga książka to pyszne zaskoczenie!
Tym razem nie znajdziesz tu tradycyjnego podziału na śniadania, obiady czy desery.Zamiast tego odkryjesz propozycje dań na każdy z dwunastu miesięcy.Dzięki temu możesz gotować w rytmie natury i zawsze wykorzystać to, co najlepsze w sezonowych składnikach!
Jesienią spróbujesz pulpecików dyniowych ze scamorzą, frittaty z grzybami i smażonych fig.
Mieszu, mieszu wraca – ale z czymś zupełnie nowym! Druga książka to pyszne zaskoczenie!
Tym razem nie znajdziesz tu tradycyjnego podziału na śniadania, obiady czy desery. Zamiast tego odkryjesz propozycje dań na każdy z dwunastu miesięcy. Dzięki temu możesz gotować w rytmie natury i zawsze wykorzystać to, co najlepsze w sezonowych składnikach!
Jesienią spróbujesz pulpecików dyniowych ze scamorzą, frittaty z grzybami i smażonych fig. Zima to rozgrzewające potrawy, takie jak kociołek z ciecierzycą, brokułem i grzybami lub zapiekane rigatoni z salsicią. Wiosną sięgniesz po świeże szparagi, z którymi ugotujesz wyborne risotto oraz tartę z ricottą. Latem przyrządzisz smażony bób, sałatkę z truskawkami i makaron z najlepszych pomidorów.
Każdy przepis ma kod QR, który przeniesie cię do krótkiego wideo z jego przygotowaniem. To twoje zaproszenie do wspólnego gotowania!
Buonissimo!
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.