Francja na talerzu

Francja na talerzu

Autor: Francois-Regis Gaudry

Wydawca: Znak Koncept

VADEMECUM

kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu

WSZYSTKO,

co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

 

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

Kto mieszka w serze casgiu merzu?

Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

 

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

 

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…

 

 

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

 

Bon appétit!

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

VADEMECUM

kuchni francuskiej.

Znajdziesz tu

WSZYSTKO,

co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

 

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

Kto mieszka w serze casgiu merzu?

Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

 

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,

setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

 

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…

 

 

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?

Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

 

Bon appétit!

Dodatkowe informacje

Inne
1 stycznia 2023
434
Francja na talerzu
Agnieszka Dywan
978-83-240-9402-8
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.