Historia owoców tropikalnych. Od awokado do zapote

Historia owoców tropikalnych. Od awokado do zapote

Autor: Jarosław Molenda

Wydawca: Bellona

W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt wiele. Mijamy je obojętnie często dlatego, że nie wiemy, jak je jeść. Oto opracowanie, które uzmysłowi nam, jak wiele tracimy, podchodząc nieufnie do czerymoi, kaki, chinoli, lepiej znanej jako marakuja, czy zapote.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt wiele. Mijamy je obojętnie często dlatego, że nie wiemy, jak je jeść. Oto opracowanie, które uzmysłowi nam, jak wiele tracimy, podchodząc nieufnie do czerymoi, kaki, chinoli, lepiej znanej jako marakuja, czy zapote. Z tej książki dowiesz się między innymi:
? co to jest gruszka aligatora,
? za jakim owocem tęsknił na emigracji Gabriel García Márquez,
? jakie drzewo Indianie uważają za palmę życia,
? czy pieniądze rzeczywiście nie śmierdzą,
? tego, że kiwi wcale nie pochodzi z Nowej Zelandii,
? kto przepada za słoniowymi wszami,
? gdzie rosną owoce zwane ?ogniem Zeusa?,
? od kiedy Amerykanie żują gumę.

Dodatkowe informacje

Inne
1 stycznia 2018
310
Historia owoców tropikalnych. Od awokado do zapote
978-83-11-15372-1
Miękka
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.