Kolorowa kuchnia
Autor: Praca Zbiorowa
Wydawca: Firma Księgarska Olesiejuk
Czy wiesz, że kolory warzyw i owoców wskazują na ich właściwości prozdrowotne? Na przykład czerwone warzywa i owoce mają korzystny wpływ na układ krążenia, pomarańczowe i żółte chronią wzrok, fioletowe opóźniają starzenie, zielone wzmacniają naczynia krwionośne, a białe działają antybakteryjnie oraz antywirusowo.
Czy wiesz, że kolory warzyw i owoców wskazują na ich właściwości prozdrowotne?
Na przykład czerwone warzywa i owoce mają korzystny wpływ na układ krążenia, pomarańczowe i żółte chronią wzrok, fioletowe opóźniają starzenie, zielone wzmacniają naczynia krwionośne, a białe działają antybakteryjnie oraz antywirusowo.
Znajdziesz tu przepisy na sałatkę z buraczków i orzechów włoskich, dynię pieczoną z miodem i tymiankiem, knedle z jagodami, smoothie z jarmużu z jabłkiem i limonką, krem kalafiorowy oraz wiele innych receptur na kolorowe dania pełne zdrowia.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.