Kuchnia Polska dla diabetyków

Kuchnia Polska dla diabetyków

Autor: Dorota Drozd

Wydawca: Wydawnictwo RM

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru ? zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) ?zdrowo? znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka ? dietetyk od wielu lat pracujący ze ?słodkimi ludźmi? ? pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru ? zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) ?zdrowo? znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka ? dietetyk od wielu lat pracujący ze ?słodkimi ludźmi? ? pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
W książce znajdziesz:
? przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
? przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
? propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
? wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
? porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
? wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.

[Notka o Autorce ? Polska kuchnia dla diabetyków]
Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND .

Dodatkowe informacje

1 stycznia 2015
160
Kuchnia Polska dla diabetyków
978-83-7773-373-8
Miękka
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.