Kuchnia polska przez wieki

Kuchnia polska przez wieki

Autor: Tadeusz Böhm

Wydawca: AltMedia

WSTEP ........................................................................................ 5 1. Klimatyczno-srodowiskowe uwarunkowania wyzywienia w Polsce ............................................................................... 12 2. Płody rolne, runo lesne, zwierzeta i ptactwo oraz ich przetwarzanie .

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

WSTEP ........................................................................................ 5
1. Klimatyczno-srodowiskowe uwarunkowania wyzywienia
w Polsce ............................................................................... 12
2. Płody rolne, runo lesne, zwierzeta i ptactwo oraz ich
przetwarzanie ....................................................................... 19
3. Przechowywanie zywnosci .................................................. 48
4. Zioła, przyprawy i smaki w kuchni polskiej ........................ 56
5. Znani kucharze .................................................................... 87
6. Obyczaje spozywania posiłków ......................................... 108
7. Kultura jedzenia ................................................................. 176
8. Pomieszczenia kuchenne ................................................... 188
9. Potrawy swiateczne i postne .............................................. 201
10. Tradycje i potrawy mysliwskie .......................................... 234
11. Kuchnia wojskowa i harcerska .......................................... 250
12. Kuchnie turystyczne .......................................................... 266
13. Polskie specjalnosci i kuchnie regionalne ......................... 284
14. Trunki na polskim stole ..................................................... 312
15. Polska gastronomia ............................................................ 341
PODSUMOWANIE ................................................................. 354
SŁOWNIK POJEC KULINARNYCH .................................. 359
BIBLIOGRAFIA ..................................................................... 362
ANEKSY ................................................................................. 368
FOTOGRAFIE .................................................................. 385

Dodatkowe informacje

10 lipca 2017
424
Kuchnia polska przez wieki
9788392795643

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.