Kuchnia regionalna

Kuchnia regionalna

Autor: Opracowanie zbiorowe

Wydawca: DOM WYDAWNICZY PWN

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy

i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.

Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:

-        zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;

-        ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;

-        prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;

-        dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2015
165
Kuchnia regionalna
978-83-7705-920-3
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.