Kuchnia regionalna
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawca: DOM WYDAWNICZY PWN
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy
i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.
Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:
- zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;
- ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
- prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
- dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.