Natura kuchni polskiej

Natura kuchni polskiej

Autor: Modest Amaro

Wydawca: Zwierciadło

Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Natura kuchni polskiej  Wojciech Modest Amaro

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta  Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem  m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut - smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

Wojciech Modest Amaro

mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową

Akademię Gastronomiczną tytułem "Chef de L'Avenir". W Warszawie otworzył

restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin.

Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.

W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell's Kitchen.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2014
144
Natura kuchni polskiej
978-83-64776-30-4
Twarda
2

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.