Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie

Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie

Autor: Monika Walecka

Wydawca: Septem

Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem! Stary, drewniany stół ? miejsce rodzinnych i przyjacielskich spotkań, gorących dyskusji, serdecznych toastów i wspaniałych przyjęć. Miejsce, przy którym kolejne pokolenia wspólnie biesiadują i rozkoszują się zarówno pysznym jedzeniem, jak i ciepłem domowego ogniska.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem! Stary, drewniany stół ? miejsce rodzinnych i przyjacielskich spotkań, gorących dyskusji, serdecznych toastów i wspaniałych przyjęć. Miejsce, przy którym kolejne pokolenia wspólnie biesiadują i rozkoszują się zarówno pysznym jedzeniem, jak i ciepłem domowego ogniska. Miejsce magiczne, zarezerwowane tylko dla najbliższych, którym chcesz sprawić przyjemność. Na takim stole nie wypada położyć byle czego. On zasługuje na coś więcej: na potrawy przygotowane z uczuciem, fascynacją, odrobiną kuchennej alchemii. Na jedzenie, w które tchniesz nieco swojej własnej fantazji. W Twoje ręce trafiła właśnie książka, w której znajdziesz najróżniejsze przepisy na przepyszne dania na każdą porę dnia i roku, wymyślone i sprawdzone przez niezwykłą kucharkę. Znajdziesz wśród nich i pożywne, szybkie potrawy, i prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Ty też możesz je wyczarować w swojej kuchni i podać na stół. Zachwyć rodzinę, przyjaciół, a także samego siebie! ?Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy?. Anthelme Brillat-Savarin Monika Walecka ? fotograf, stylista jedzenia, piekarz, autorka bloga gotuje bo lubi. Podczas studiów filologicznych i psychologicznych zaczęłam pracę w MTV Polska, gdzie przez 4 lata produkowała programy muzyczno-kulturalne, a później zaczęła gotować dla gwiazd show biznesu. Gdy wyprowadziła się do Pragi, zaczęła szlifować warsztat fotograficzny i realizować zlecenia na sesje fotograficzne i stylizacji jedzenia. Dziś mieszka w San Francisco, praktykuje w fantastycznej piekarni, a w międzyczasie pracuje jako fotograf jedzenia. Każdą wolną chwilę poświęca na uczenie się nowych smaków i połączeń.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2016
288
Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie
978-83-283-1017-9
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.