Pomidor. Celebryta wśród warzyw
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawca: Olimp media
Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np.
Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Idealny do sałatek i na kanapki. Jest pyszny także po obróbce cieplnej, np. w postaci gęstego sosu czy zupy kremu. Do tego ma dużo wartości odżywczych, zawiera m.in. potas i likopen, który jest cennym przeciwutleniaczem.
Zapraszamy na jedyny w swoim rodzaju festiwal dań z pomidorem w roli głównej. Proponujemy świeże sałatki, zimne i ciepłe przekąski, zupy, sosy oraz napoje, np. sałatkę caprese w nowej odsłonie, gazpacho, makaron z sosem arrabiata i domowy keczup. Zapewniamy, że dzięki naszym przepisom pomidor nigdy ci się nie znudzi.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.