Smaki indii smaki świata
Autor: Julie Schwob
Wydawca: Buchmann
Książka dla miłośników dobrej kuchni i kulinarnych podróży. Kuchnia indyjska kształtowała się przez wiele wieków. Podstawowymi cechami są zapewne przyprawy używane do przygotowywania potraw. Tymi ziołami są oczywiście: kolendra, curry, kurkuma, czerwone i zielone strączki chili, szafran, cynamon, curry, czarne nasiona gorczycy, anyż, kozieradka, asafetyda, tamaryndowce, goździki, kardamon i wiele, wiele innych.
Książka dla miłośników dobrej kuchni i kulinarnych podróży.
Kuchnia indyjska kształtowała się przez wiele wieków. Podstawowymi cechami są zapewne przyprawy używane do przygotowywania potraw. Tymi ziołami są oczywiście: kolendra, curry, kurkuma, czerwone i zielone strączki chili, szafran, cynamon, curry, czarne nasiona gorczycy, anyż, kozieradka, asafetyda, tamaryndowce, goździki, kardamon i wiele, wiele innych.
Nowoczesna szata graficzna i niezwykle barwne fotografie.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.