Szkoła piekarnictwa. Le Cordon Bleu. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze

Szkoła piekarnictwa. Le Cordon Bleu. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze

Autor: Opracowanie zbiorowe

Wydawca: Jedność

W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka.

Odbiorcy:

– osoby, które uwielbiają wszelkiego rodzaju pieczywo

– wszyscy, którzy chcą poznać techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych wypieków piekarniczych

– a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów na: domowe rogaliki, ciabatty, brioszki czy bagietki, aż po różnego rodzaju chleby

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:

– zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu

– wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami

– dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami

– zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2024
320
Szkoła piekarnictwa. Le Cordon Bleu. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze
Magdalena Banach
978-83-8144-792-8
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.