Tajniki suszenia żywności
Autor: Michelle Koegh
Wydawca: Galaktyka
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
? zalet domowego suszenia żywności;
? mechanizmu działania dehydratora;
? wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
? zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
? metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
? produktów najlepiej nadających się do suszenia;
? czynników wpływających na czas suszenia żywności;
? sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
? przechowywania wysuszonych produktów.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.