Tarty na słodko i na słono
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawca: Olimp media
Tarty to bardzo uniwersalne wypieki. Spody z ciasta kruchego lub francuskiego wypełnia się nadzieniami z mięsem, warzywami, grzybami, serami, owocami czy orzechami. Dzięki tej różnorodności tarty nigdy się nie nudzą i świetnie nadają się na rozmaite okazje.
Tarty to bardzo uniwersalne wypieki. Spody z ciasta kruchego lub francuskiego wypełnia się nadzieniami z mięsem, warzywami, grzybami, serami, owocami czy orzechami. Dzięki tej różnorodności tarty nigdy się nie nudzą i świetnie nadają się na rozmaite okazje.
W naszej książce znajdziesz bogaty wybór przepisów na tarty w wydaniu słodkim i słonym. Na lancz możesz przygotować np. sycącą tartę cebulową, a gdy spodziewasz się gości – wyrafinowaną tartę ze szparagami i z kozim serem lub urocze tartaletki z porem i cukinią.
Natomiast na niedzielny deser wybierz np. tartę czekoladową z truskawkami, tartę cytrynową z bezą lub tartaletki z budyniem i czarną porzeczką. A to tylko kilka kuszących specjałów, które znajdziesz w „Tartach na słodko i słono”.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.