Warzywniak. Zapomniane smaki

Warzywniak. Zapomniane smaki

Autor: Tomasz Purol

Wydawca: Pascal

Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie! Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki? Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!
Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki? Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji.

Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2017
208
Warzywniak. Zapomniane smaki
978-83-7642-898-7
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.