Wędzenie dla smakoszy ryby mięso warzywa pieczywo orzechy i inne
Autor: Cosima Bellersen Quirini
Wydawca: Rea
Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarząnam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzeniawyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa,sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze!Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macieteraz szansę zmienić zdanie.
Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarząnam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzeniawyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa,sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze!
Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macieteraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w wędzarni stołowej,pod kloszem do wędzenia, w piekarniku albo w puszce po ciastkach– Cosima Bellersen Quirini, autorka niniejszego poradnika, prezentujecały wachlarz różnych metod wędzenia tym, którzy nie boją sięeksperymentować.
• Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco?
• Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić?
• Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomitewędzonki.
Czas na wędzarniczą kuchenną rewolucję!
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.