Kuchnia tajska. Najlepsze przepisy

Kuchnia tajska. Najlepsze przepisy

Autor: Caroline Trieu

Wydawca: Wydawnictwo RM

Jedna z najsmaczniejszych kuchni świata teraz w twoim domu!
Kuchnia tajska jest wysoko ceniona na świecie – i słusznie.Ma wiele twarzy, ale niezmiennie wyróżnia ją równowaga smaków, którym towarzyszy prawdziwa eksplozja przypraw i aromatów.
Odkryj klasykę kuchni tajskiej – sajgonki, szaszłyki z kurczaka w sosie satay, sałatkę z zielonej papai, tom kha kai, sałatkę z chrupiącego ryżu, zielone i czerwone curry, kurczaka smażonego z orzechami nerkowca, pad thai, ryż z kokosem i mango… Znajdziesz tu treściwe i łatwe do przygotowania przepisy, opis podstawowych składników i stosowanych przyborów kuchennych oraz zdjęcia pokazujące przygotowanie potraw krok po kroku.

Caroline Trieu poznawała kuchnię Azji Południowo-Wschodniej już od najmłodszych lat dzięki mamie i ciociom.Tajlandię odkryła dużo później podczas stażu, na którym była pod koniec studiów, i zakochała się w tym miejscu.Szybko stało się ono jej krajem z wyboru.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Jedna z najsmaczniejszych kuchni świata teraz w twoim domu!
Kuchnia tajska jest wysoko ceniona na świecie – i słusznie. Ma wiele twarzy, ale niezmiennie wyróżnia ją równowaga smaków, którym towarzyszy prawdziwa eksplozja przypraw i aromatów.
Odkryj klasykę kuchni tajskiej – sajgonki, szaszłyki z kurczaka w sosie satay, sałatkę z zielonej papai, tom kha kai, sałatkę z chrupiącego ryżu, zielone i czerwone curry, kurczaka smażonego z orzechami nerkowca, pad thai, ryż z kokosem i mango… Znajdziesz tu treściwe i łatwe do przygotowania przepisy, opis podstawowych składników i stosowanych przyborów kuchennych oraz zdjęcia pokazujące przygotowanie potraw krok po kroku.

Caroline Trieu poznawała kuchnię Azji Południowo-Wschodniej już od najmłodszych lat dzięki mamie i ciociom. Tajlandię odkryła dużo później podczas stażu, na którym była pod koniec studiów, i zakochała się w tym miejscu. Szybko stało się ono jej krajem z wyboru. Caroline przemierza go bezustannie od 15 lat, ucząc się podstaw języka i kuchni, a także szkoląc się w masażu tajlandzkim nuad boran, który wykonuje w swoim salonie. Jednocześnie dzieli się pasją do kuchni tajskiej, laotańskiej i wietnamskiej podczas warsztatów kulinarnych w okolicach Rennes we Francji i na blogu Taste-of-mekong.

Dodatkowe informacje

Kuchnia regionalna
1 stycznia 2025
144
Kuchnia tajska. Najlepsze przepisy
978-83-8151-956-4
pl
EASY
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.